”Harry slet upp dörren, stormade in med pistolen framför sig i bägge händerna och föll ned på knä i dörröppningen till stugan. Ljuset sken in och bländade honom. Ett fönster stod på glänt. Solen hängde som en gloria bakom glasrutan över huvudet på den vithårige person som långsamt vände sig om.”
Jag är nästan färdig med den norska kriminalromanen ”Rödhake” av Jo Nesbö och avslutningen är obeskrivligt spännande. Jag tänker inte ens på att lungorna skriker och att benen är helt slut. Utan att tänka på det passerar jag min bostad och fortsätter att springa. All min koncentration är riktad mot ljudboken som jag lyssnar på.
”Polis! Släpp vapnet, skriker Harry. Harrys pupiller drar ihop sig och i ljuset syns silhuetten av ett gevär…”
I vanliga fall när man läser en bok som man inte kan lägga ifrån sig är det nattsömnen det går ut över. I mitt fall är det löpträningen som påverkas – till det bättre! För när man väl har fått på sig hörlurarna och fått ljudet till ljudboken att fungera medan man springer, får man inte bara en bra underhållning under löprundan. Ljudboken är också en stark motivationsfaktor som gör det betydligt lättare att komma ut i vinterkylan och träna. HA EN GOD AKTIV JUL!